Waarom social media uitbesteden? Uitleg, Prijzen, pakketten & meer [2023]

23-12-2022

Het uitbesteden van jouw social media kan een goed idee zijn wanneer je er zelf geen tijd en energie voor hebt. Je weet dat je social media kanalen in goede handen zijn en hoeft er zelf niet meer naar om te kijken. Lees in dit blog alles over social media uitbesteden, de prijzen, pakketten en meer.

social media uitbesteden

Social media uitbesteden, waarom zou je dat doen?

Er zijn tig redenen om te bedenken waarom je je social media zou moeten uitbesteden. Jouw social media beheer uit laten besteden kan misschien een gek idee lijken, omdat je het graag zelf doet. Maar vergeet niet dat social media vandaag de dag erg belangrijk is en daarbij een grote rol speelt bij de communicatie naar jouw klanten toe. Jouw social media kanalen verdienen dus de nodige aandacht en dit kan door middel van social media management.

 

Tijdsbesparing

 

Natuurlijk een van de belangrijkste redenen om social media content uit te besteden is de tijdsbesparing die met zich mee brengt. Een goede social media strategie is niet van de ene op de andere dag ontwikkeld. Daar zit veel tijd en kennis achter. Je kan wel zeggen dat social media 24/7 doorgaat en dat de trends in deze branche zich erg snel ontwikkelingen. Wanneer je social media management uitbesteed aan specialisten kan dit veel tijd schelen. Tijd die je beter kan besteden aan andere taken binnen in je bedrijf.

 

Goede kennis

 

Wanneer je ervoor kiest om je social media kanalen uit te laten besteden, laat je (als goed is) specialisten werken die alles weten over social media. Een social media bureau kan je helpen om een hele social media strategie/campagne op te zetten, zodat jouw bedrijf goed op de kaart komt te staan. Het is logisch dat jouw bedrijf deze kennis over social media niet heeft, maar daarom is het juist slim om social media experts in te schakelen. 

 

Frisse blik


Iedereen kan het zich waarschijnlijk wel voorstellen. Je bent al jaren aan het werk voor een bepaald bedrijf, maar echt nieuwe en frisse ideeën blijven uit. Het inschakelen van een social media bureau kan voor een frisse blik werken. Dit is fijn, want zo kan de juiste content worden gemaakt voor jouw social media kanalen. Laat die socials maar groeien! 

 

social media uitbesteden

Alle voordelen op een rij van social media onderhoud

Zoals net besproken, zijn tijdbesparing, goede kennis en een frisse blik een aantal voordelen van social media onderhoud. Welke voordelen heb je nog meer om je social media uit te laten besteden?

  • Team vol experts gaan aan de slag met jouw social media kanalen. Dit houdt in dat iedere weer doet waar hij of zij goed in is. Zo hebben veel social media bureaus iemand voor het schrijven van de content, een designer (voor de visuals) en bijvoorbeeld een werknemer voor de Google Ads. Alle krachten worden op deze manier gebundeld om de beste social media content te ontwikkelen.
  • Gebruikt je website webcare? Dan kan een social media bureau je hier ook goed bij helpen om dit bij te houden. Op deze manier zullen vragen van eventuele klanten meteen beantwoord kunnen worden. En dat is natuurlijk wel zo fijn voor het klantvertrouwen.

Lees ook: voordelen van het uitbesteden van social media

 

Social media marketing uitbesteden; de populairste opties uitgelicht

Er zijn verschillende opties om social media marketing uit te laten besteden. Het is handig om te kijken wat je behoeften zijn. Wil je alleen content uit laten besteden? Of ook de gehele planning en stories voor bijvoorbeeld je Instagram account? Kijk goed wat je wil en laat je adviseren.

Zo hebben we bij The Social Media Heroes verschillende pakketten, zodat je kan kiezen welke bij jou past. Hoeveel kanalen wil je laten beheren? Hoeveel berichten wil je laten posten? Heb je behoefte aan customer care? Voor ieder is wat wils. 

Een populaire optie om social media uit te laten besteden is de optie Hero Gold. Dit pakket bevat een kennismaking, social media strategie, beheer van 3 kanalen, 2 berichten per week, 2 stories per week, customer care en elke maand een rapport.

 

Social media YouTube uitbesteden

YouTube is een populair social media platform die nog steeds erg in trek is voor social media marketing. Tenslotte zegt een beeld meer dan 1000 woorden, toch? Zo kan je zelf YouTube filmpjes uploaden om bijvoorbeeld je product of dienst uit te lichten of misschien is het wel leuk om een ‘behind the scenes’ filmpje op te nemen. Maar YouTube is meer dan dat! Je kan er namelijk ook goed op adverteren. Het adverteren op YouTube werkt namelijk in principe hetzelfde als adverteren via Google Ads (zoekmachine adverteren). Dit biedt veel kansen als marketeer! 

 

social media uitbesteden

Instagram uitbesteden

Instagram is al jaren een social media platform die nog steeds niet weg te denken is bij social media marketing. Negen van de tien keer maakt een bedrijf die gebruik maakt van social media, gebruik van Instagram. En logisch natuurlijk. Instagram een perfect platform om je product of dienst te laten zien, maar ook user generated content wordt vaak op the gram geplaatst. Instagram uitbesteden is dus een goed idee om te overwegen in je social media strategie.

 

Uitbesteden van Facebook

Facebook (Meta) is en blijft een goed marketing communicatie tool om een potentiële doelgroep te bereiken. Want wist je dat ruim 2,9 miljard mensen op Facebook zitten? Ontzettend veel, dus. En daar zit ook potentie in! Los van berichten die je zelf kan posten, is adverteren op Facebook ook een populaire optie om onder de doelgroep te komen.

 

social media uitbesteden

TikTok uitbesteden

TikTok sinds de afgelopen jaren ontzettend booming geworden. Met TikTok kan je vele kanten op. Als bedrijf kan je er natuurlijk ook adverteren, maar je kan ook je gehele eigen TikTok account opzetten met de leukste filmpjes van jouw dienst of product. Het mooie van TikTok is dat het erg korte filmpjes zijn, maar je bereikt al snel een grote groep mensen. Zit jouw doelgroep op TikTok? Dan kan dit een hele mooie toevoeging zijn voor je social media marketing.

 

LinkedIn kanalen beheren

LinkedIn is een perfect social media platform om de meer klanten aan te trekken op zakelijk gebied. Naast het adverteren, kan je als bedrijf ook berichten posten op LinkedIn om je doelgroep te bereiken. Maar wist je dat er ook LinkedIn ‘influencers’ zijn? Dit zijn mensen die een bepaald bedrijf representeren of zichzelf op de kaart brengen in de arbeidsmarkt. Ook dit zou je kunnen uitbesteden aan een social media bureau. Die zorgen voor een goed marketingplan die zal aansluiten op jouw wensen en doelstellingen.

 

Social media adverteren uitbesteden

Het adverteren op social media kan mega effectief zijn voor jouw marketingdoelstellingen. Maar het is ook zeker te begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet met alle opties omtrent adverteren. Wanneer je jouw social media adverteren uit laat besteden, weet je dat het goed wordt gedaan! Een social media bureau weet precies waar jouw doelgroep zich bevindt en hoe de advertenties daarbij aansluiten. Social advertising uitbesteden? Geen gek idee, dus.

 

social media uitbesteden

Welk social media wordt het meest gebruikt?

Social media is natuurlijk constant in ontwikkeling, dus welk social media het meest wordt gebruikt kan ook behoorlijk verschillen. De social media trends 2023 verschillen namelijk ook elk jaar weer. In het jaar 2022 staat Facebook nog steeds op nummer 1 met alleen al 10,3 miljoen gebruikers in Nederland. Na Facebook volgen YouTube en Instagram. Dit zijn natuurlijk social media platformen die al een hele tijd bestaan en dus ook niet gek dat deze social media platformen de meeste gebruikers hebben momenteel. Maar juist de opkomende apps (TikTok) zijn ook erg belangrijk om mee te nemen in je marketingplan. Bedenk altijd waar de doelgroep zich bevindt, om zo de juiste social media kanalen in te zetten. Op deze manier kun je potentiële klanten aantrekken.

 

Zijn er ‘social media uitbesteden pakketten’ waaruit ik kan kiezen?

Je besluit om je social media uit te laten besteden door een bedrijf, maar zijn er bepaalde social media uitbesteden pakketten. Bij The Social Media Heroes bieden we drie verschillende social media pakketten aan. Het ligt dus compleet aan je wensen, doelstellingen en budget welk social media uitbesteden pakket het beste bij jou past.

social media uitbesteden

Social media uitbesteden prijzen


Natuurlijk zitten er diverse kosten aan verbonden wanneer je ervoor kiest om je social media kanalen uit te laten besteden. Maar hoeveel kost social media uitbesteden? Dit ligt natuurlijk aan verschillende factoren. Hoeveel social media kanalen wil je laten uitbesteden, hoeveel posts wil je en/of wordt er geadverteerd? Dit zijn enkele factoren die invloed hebben op de kosten van social media uitbesteden. Bij The Social Media Heroes kan je al je social media laten uitbesteden vanaf €615 en dit kan oplopen tot een bedrag wat past bij jouw wensen.

 

Is social media uitbesteden goedkoop?

Net zoals elke dienst of product, kost het geld. De vraag of social media uitbesteden goedkoop is zal dan ook persoonlijk liggen. Dat het geld kosten, dat is natuurlijk logisch. Je zal jezelf moeten afvragen of het het waard is voor jouw bedrijf en of je natuurlijk genoeg sales eruit kan krijgen. Wanneer de potentiële klanten worden bereikt, kan je het geïnvesteerde geld er zo weer uit halen!

 

Conclusie; social media uitbesteden of niet?

Al met al is social media uitbesteden een ideale manier om je social media kanalen een flinke boost te geven. Deze boost kan er voor zorgen dat de omzet van je bedrijf flink zal stijgen en dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wil bereiken. Dus, is het waard om je social media uit te laten besteden bij een social media marketing agency? Zeker ja!

 

social media uitbesteden

 

Social media beheer uitbesteden bij The Social Media Heroes

Wij als social media bureau Rotterdam kunnen je erg goed helpen bij het laten uitbesteden van je social media kanalen. Social media beheer uit laten besteden? Neem contact met ons op! Bel naar 0612352901 of mail naar info@tsmh.nl