Adverteren op social media, waarom je het zou moeten doen!

06-08-2021
Adverteren op social media

 

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om social media marketing in te zetten voor hun gehele marketingstrategie en dat is niet zomaar! Social media heeft uitstekende kanalen om potentiƫle klanten te benaderen. Desondanks wordt het wel steeds lastiger om zichtbaar te zijn met de posts die je plaatst. Bedrijven zoals Facebook en Instagram geven eerder de voorrang aan berichten die geadverteerd zijn. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om jouw berichten te laten zien aan je doelgroep. Is er een oplossing? Jazeker, ook gaan adverteren!

 

Voordelen van adverteren voor jouw social media marketing

  • Als je je verdiept waar jouw doelgroep zit, kan je doeltreffend adverteren en resultaat behalen!
  • Vaak is online adverteren flink goedkoper in de kosten dan offline advertising. Denk hierbij aan kranten of magazines.
  • Wat misschien nog wel het meest handig is, is dat advertenties via verschillende social media kanalen veel beter meetbaar zijn dan offline advertenties. Zo kun je in een oogopslag zien welke advertenties goed werken en welke je er beter af kan halen. Heel erg efficiĆ«nt, dus!
  • Met adverteren op social media wordt de gehele marketing funnel gebruikt; van kennismaking tot overweging tot aankoop. Dit is erg voordelig, want zo kun je de doelgroep meerdere keren bereiken. Wanneer je je doelgroep meerdere keren bereikt, kan je ze uiteindelijk naar een verkoop leiden.

 

 

Stel een plan op

Belangrijk om wel rekening mee te houden, is dat je niet zomaar wat advertenties online zet. Stel voor jezelf een plan op wat handig is. Denk hierbij aan welke producten je wil promoten en bij welke doelgroep je dit wil laten zien. Maar denk ook aan je doelstellingen, wat is je doel? Wil je meer merkbekendheid, meer volgers of meer verkeer naar je webshop? Als je gaat adverteren die relevant is voor je doelgroep, zal je hier ook op een langer termijn resultaten van zien.

 

Hulp nodig bij jouw social media strategie? Wij helpen je dolgraag om jouw social media strategie een niveau omhoog te tillen! Bekijk ons aanbod, bel naar 0612352901 of mail naar info@tsmh.nl