Social media platform Facebook is nu Meta, maar waarom?

19-11-2021
Facebook wordt Meta

 

Sinds een tijdje geleden hebben de populairste social media apps sinds kort een geheel nieuwe naam voor het moederbedrijf en social media platform Facebook, namelijk: Meta. Onder Meta vallen social media apps, zoals Facebook, Instagram en WhatsApp. Eigenlijk de apps waar de grootste social media gebruikers zitten. Maar heeft deze verandering invloed op je social media marketing? En waarom is Facebook naar Meta veranderd? Je leest het in dit blog. 

 

Waarom zijn de social media apps veranderd in Meta?

De naamsverandering van het social media platform werd aangekondigd op de Facebook Connect Augmented and Virtual Reality-conferentie. Meta zal de groeiende ambities van het bedrijf moeten weerspiegelen buiten alleen social media. Dit is niet de enige reden, want het bedrijf heeft vóór de rebranding ook te maken gehad met behoorlijk wat kritiek. Dit komt doordat er een schat aan interne documenten zijn vrijgekomen, wat uiteraard niet hoorde te gebeuren. 

 

social media app meta

 

Volgens Mark Zuckerberg is er gekozen voor de naam Meta, omdat het woord ‘verder gaan’ betekent. Hij vertelt verder dat hij met het bedrijf Meta verder wil gaan dan wat vandaag de dag mogelijk is. Het zal een gedeelde virtuele wereld worden, namelijk de metaverse. Meta zal zich dus ook verder willen focussen op enerzijds de ‘familie van apps’ en anderzijds de metaverse-activiteiten in VR en AR.

Je kan nu zeggen dat Meta het nieuwe moederbedrijf is onder de social media apps Facebook, Instagram, WhatsApp & Messenger. We kunnen daarnaast concluderen dat Meta zich niet alleen maar wil gaan focussen op social media, maar ook nog veel meer daarbuiten.

 

Social media marketing strategie aanpassen

Maar hoe zit dat nu met de social media marketing? Moet dit nu drastisch omgeslagen worden? Nee. In principe blijven de social media apps voor nu nog precies hetzelfde zoals we ze kennen. We kunnen dus blijven appen, Instagrammen, Facebooken zoals we altijd al deden! 

 

 

Hulp nodig bij jouw social media strategie? Wij helpen je dolgraag om jouw social media strategie een niveau omhoog te tillen! Bekijk ons aanbod, bel naar 0612352901 of mail naar info@tsmh.nl