Alle voordelen van een social media bureau voor bedrijven op een rij [Update 2023]

17-01-2023
Alle voordelen van een social media bureau

Als social media bureau krijgen we regelmatig de vraag: ‘Maar waarom zou ik een social media bureau inhuren?” en wij kunnen die vraag wel begrijpen. Social media lijkt op het eerste gezicht misschien iets wat je snel erbij kunt doen, maar niets is minder waar. Lees in dit blog alle voordelen van een social media bureau voor bedrijven op een rijtje.

 

social media uitbesteden

 

Een social media bureau, wat is dat precies?

Maar wat is precies een social media bureau? Een social media agency regelt alle zaken omtrent de social media management van je bedrijf. Je kan zeggen dat een social media bureau een adviesbureau is die het beste uit jouw social media campagnes wil halen.   

 

En wat is een social media marketing bureau?

Een social media marketing bureau is in principe hetzelfde als een social media bureau. Een social media marketing bureau regelt alle (online) marketing omtrent jouw social media kanalen. Op deze manier kun je je online vindbaarheid een flinke boost geven en dat is natuurlijk precies wat je wil. 

 

Een overzicht van de werkzaamheden van social media bureaus 

Social media bureaus voeren allerlei werkzaamheden uit om de (social media)-marketing naar een hoger niveau te brengen. Een greep uit de werkzaamheden van een gemiddeld social media bureau:

 • Social media strategie opzetten met daarin de doelstellingen, doelgroep van je bedrijf, een contentplan, promotie mogelijkheden en maandelijkse check-ups
 • Volledige social media management
 • Websites bouwen
 • SEO werkzaamheden, zodat jouw website hoger in Google komt te staan
 • Content ontwikkelen (denk aan: foto’s/video’s voor je socials)

Dit is slechts een greep van de werkzaamheden van een social media bureau. Dit kan natuurlijk nog veel veelzijdiger zijn, maar dit kan per social media bureau verschillen. Bespreek met het desbetreffende social media bureau wat precies je wensen en verwachtingen zijn, zodat jullie beide op één hoogte zitten. 

social media uitbesteden

 

Social media bijhouden


Social media bijhouden is een onmisbare taak voor een social media bureau. Het inzetten van social media management kan ervoor zorgen dat je naamsbekendheid wordt verhoogd en dat potentiële klanten je bedrijf bereiken en daardoor je product of dienst gaan kopen. Daarnaast is je social media natuurlijk ook een visitekaartje voor je bedrijf. Zijn je socials in orde? Dan spreekt dat natuurlijk potentiële klanten een stuk meer aan dan dat er geen eens een social media kanaal te vinden is. 

 

Het bedenken van een social media marketingstrategie

Voordat er content gemaakt kan worden voor de social media kanalen, is het natuurlijk eerst belangrijk om een social media marketingstrategie op te zetten. In een social media marketingstrategie staat alles wat je nodig hebt om een goede social media campagne op te zetten. Denk hierbij aan de doelstellingen van het bedrijf, de doelgroep, een contentplan, en promotiemogelijkheden. Wanneer dit plan helemaal klaar is, kan het uitvoeren van het deze marketingstrategie beginnen.

 

social media uitbesteden

 

De voor- en nadelen van social media voor bedrijven

Er zitten verschillende voor- en nadelen aan het inzetten van social media voor bedrijven. Maar welke zijn dit dan? Een aantal voor- en nadelen op een rijtje:


Voordelen:


Visitekaartje van je bedrijf

Zoals eerder vermeld, kunnen je socials een echt visitekaartje zijn voor je bedrijf. Uiteindelijk representeert je social media jouw bedrijf, dus moet dit natuurlijk wel in orde zijn. Laat je bedrijf zien en laat vooral zien waar jullie goed in zijn! 

Contact met je doelgroep

Door middel van goed gebruik van social media kun je in contact komen met je doelgroep. En dit kan natuurlijk erg voordelig uitpakken. Ziet jouw doelgroep je posts voorbij komen? Dan kan dit er op lange termijn misschien wel voor zorgen dat ze jouw product of dienst kopen. 

Bereik duizenden mensen

Social media kan een perfect middel zijn om een grote groep mensen te bereiken. Dit kan door middel van actief op social media zijn mét de juiste content, maar ook door middel van social media advertenties.

 

Nadelen:

Kans op reputatieschade
Social media heeft natuurlijk ook zijn niet zulke hele goede kanten. Je kan namelijk ook het ongeluk hebben dat een klant niet tevreden is over jouw product of dienst en dit vervolgens vol op social media heeft gezet. Vaak reageren deze mensen onder jouw eigen social media posts. Dit kan soms voor uitdagingen zorgen, maar als je hiermee goed omgaat hoeft dit je social media campagne niet te belemmeren. 

Niet zo makkelijk als het lijkt

Veel bedrijven zien social media nog steeds als bijzaak en onderschatten de kracht van het inzetten van de goede social media kanalen. Erg zonde, natuurlijk! Social media kost tijd én kennis. Hier moet je dus goed in investeren. 

Lees ook: De voordelen van social media uitbesteden [2022]

 

social media uitbesteden

 

Waarom social media voor bedrijven uitzetten bij een social media bureau?

Dat social media voordelig voor je bedrijf uit kan pakken, is duidelijk. Maar waarom zou je een social media bureau dit voor je laten doen? Daar zijn verschillende redenen voor. 

 • Tijdbesparing

Socials bijhouden kost behoorlijk wat tijd. Een social media bureau kan dit voor je doen, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. 

 • Goede kennis

Een social media bureau heeft alle kennis onder één dak als het gaat om onder andere social media campagnes. Ideaal als je wil dat jouw bedrijf goed op de kaart komt te staan. Niet alle bedrijven hebben deze kennis zelf, waardoor het een goede stap is om een social media bureau in te huren. 

 • Frisse blik

Wanneer je al een tijdje werkt bij een bepaald bedrijf, maar nieuwe en frisse ideeën zijn ver te zoeken. Wanneer je ervoor kiest om een social media bureau in te schakelen, kunnen zij ervoor zorgen dat er met een frisse blik gekeken wordt naar jouw social media marketing. 

 

Veelgestelde vragen over social media


Social media brengt verschillende vragen met zich mee. Een aantal veelgestelde vragen over social media zijn onder andere: 

 • Welk social media kanaal kan ik het beste gebruiken voor mijn bedrijf? 

Voor deze vraag is er niet een specifiek antwoord. Het verschilt namelijk per bedrijf welk social media kanaal erbij past. Het belangrijkste is om te weten waar jouw doelgroep zich bevindt en wat je doelstellingen zijn. Wil je meer business partners? LinkedIn is je beste vriend. Maar als je vooral sales wil behalen voor een product geschikt voor jongeren, kan TikTok een veel betere optie zijn. 

 • Waarvoor gebruiken bedrijven social media?

Veel bedrijven gebruiken social media om op deze manier het bedrijf op de kaart te zetten en natuurlijk in de hoop om de doelgroep te bereiken. Zo kan je bij het juiste gebruik van social media je sales behoorlijk omhoog halen. 

 • Hoeveel tijd moet er aan social media worden besteedt? 

Natuurlijk zo veel mogelijk ;)! Met een goede social media strategie hoef je geen eindeloze uren op de social media kanalen door te brengen, dan kan je natuurlijk gericht gaan kijken wat er moet gebeuren. Een strategie zorgt ervoor dat de uren goed ingezet worden. Gemiddeld ben je hier wel 30 minuten per dag mee bezig. 

 

social media uitbesteden

 

Welk social media wordt het meest gebruikt? 

Tegenwoordig zijn er natuurlijk een heleboel social media platformen, maar er steken er altijd wel een paar bovenuit bij het social media gebruik in Nederland. Na WhatsApp is met meest gebruikte social media platform nog steeds Facebook. Alleen in ons eigen kikkerlandje zijn er al meer dan 10 miljoen dagelijkse Facebook gebruikers. En daar kan je natuurlijk je voordeel mee doen. Na Facebook zijn YouTube, Instagram en LinkedIn de meest gebruikte social platformen op dit moment. Hoewel TikTok uit de top 5 valt, moet je dit platform ook zeker niet vergeten. TikTok kan een geweldige toevoeging zijn voor jouw social media marketing. 

 

Wie heeft social media bedacht? 

Hoewel het soms lijkt alsof we ons hele leven al Instagram, Snapchat en Facebook hebben, is dat natuurlijk niet het geval. De start van social media begon in 1997 door Andrew Weinreich die Six Degrees oprichtte. Dit was een social media platform waar je je e-mailadres kon achterlaten en een eigen profiel kon ontwikkelen om zo vrienden toe te voegen aan je eigen netwerk. Lijkt een beetje op het social media van nu. Een jaar later startten Larry Page en Sergey Brin de bekendste zoekmachine: Google. Tegenwoordig kunnen we ons geen leven zonder meer voorstellen.

 

social media uitbesteden

Welke social media kanalen zijn er allemaal?


Tegenwoordig zijn er een stuk meer social media kanalen dan een aantal jaren geleden en er komen ook telkens weer nieuwe bij. Een klein overzicht van de meest bekende social media kanalen van dit moment:

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Snapchat
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • TikTok

Ongetwijfeld ken je de meeste uit dit rijtje al. De laatste social media trend is de app BeReal. Dit is een tegenhanger van alle social media kanalen. Met BeReal bestaat het perfecte plaatje niet en krijg je een melding op een willekeurige tijdstip dat je een foto moet maken. Maakt dus helemaal niet uit wat je aan het doen ben op dat moment. Niet alleen de mooiste momenten van je leven delen, dus. Met al deze social media kanalen valt er zeker wat te halen, als je maar weet hoe je je socials inzet. 

 

The Social Media Heroes is een social media agency voor heel Nederland

Wij van The Social Media Heroes zijn een social media agency voor Nederland, waar dan ook! Wij helpen je om jouw bedrijf creatief onder de aandacht te brengen bij de passende doelgroep via de weg van social media management. En dit doen wij met alle liefde en passie voor het vak!

 

Op zoek naar een social media bureau in Rotterdam? 

Wanneer je opzoek bent naar een social media in Rotterdam, dan ben je bij The Social Media Heroes aan het juiste adres. Wij kunnen je hele social media management onder de handen nemen, zodat jouw bedrijf zich meer kan focussen op andere werkzaamheden. Laat je social media uitbesteden bij The Social Media Heroes

 

social media uitbesteden

Of een social media bureau in Amsterdam?


Zit je bedrijf in omgeving Amsterdam? Geen enkel probleem. Wij als social media bureau hebben verschillende klanten uit Amsterdam of omgeving in ons klantenbestand. Wij kunnen je daarom erg goed helpen bij het managen van je social media kanalen om zo jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep.

 

Van Eindhoven tot aan Breda en Utrecht; The Social Media Heroes staat voor je klaar!


Of je een social media bureau nodig hebt in Eindhoven, Breda of Utrecht, wij kunnen je hierbij helpen. Waar je ook zit met je bedrijf, wij zorgen ervoor dat je social media helemaal up-to-date is en keihard gaat scoren. 

 

Social media beheer uitbesteden? Bekijk hier onze social media beheer pakketten

Wij hebben verschillende social media beheer pakketten, zodat er voor ieder wat wils is. Zo hebben we een Hero Silver, Hero Gold en een Hero Diamond pakket. Afhankelijk van de wensen en doelstellingen van je bedrijf, kun je een social media pakket nemen. Wij helpen je natuurlijk bij de juiste keuze. 

 

social media uitbesteden

 

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je al een tijdje een andere weg inslaan met je bedrijf om je social media naar een hoger niveau te tillen? Wij van The Social Media Heroes kunnen je als geen ander helpen met het uitbesteden van social media beheer. Ga voor resultaat en kies voor The Social Media Heroes. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een eventuele kennismaking.