Nieuwe social media hype: BeReal

05-08-2022
be real

Misschien heb je er al iets over gehoord of heb je de app zelf al in gebruik, namelijk: BeReal. Deze razend populaire social media app is inmiddels de App Store flink aan het veroveren. Maar wat houdt deze social media app precies in en waarom is deze app nu juist zo populair?

social media app

Wat is BeReal?

Wanneer je een steevaste gebruiker bent van het social media platform Instagram, weet je ongetwijfeld ook dat Instagram vaak draait om ‘het perfecte plaatje’. Laten zien waar je bent en wat je doet, maar dan vooral als je iets leuks aan het doen bent. Laat de social media app BeReal nou net eventjes het tegenovergestelde doen. Met deze fotoapp krijg je één keer per dag op een onverwacht moment een melding dat je een foto moet maken. En dat allemaal binnen twee minuten. Doordat je zo weinig tijd hebt om een foto te maken, zal het niet altijd het ‘the perfect picture’ zijn en dat maakt het juist zo leuk. Via de BeReal app kan je dus alle ‘echte’ momenten zien van je vrienden. Je kan geen foto’s bewerken en een foto opnieuw nemen? Dat mag eigenlijk niet.

be real app

Waarom is deze social media app zo populair?

Er is natuurlijk al een tijdje een overload aan social media apps waar je voornamelijk de leukste kanten van je leven ziet. Er is een steeds grotere behoefte naar ander soort content, namelijk (Be) Real content! Daarnaast ligt Instagram deels onder vuur, omdat dit social media platform zich steeds meer wil focussen op video. Het hele algoritme is hierdoor veranderd en dit vinden de meeste gebruikers niet leuk. BeReal speelt hier goed mee in door de app wel een focus te geven op foto’s in plaats van video’s. Heel Instagram zal BeReal uiteindelijk niet vervangen. Mensen blijven het leuk vinden om te laten zien waar ze bijvoorbeeld op vakantie zijn geweest. Zie BeReal meer als een goede toevoeging in plaats van een vervanging van onder andere Instagram.

Laat ons je helpen met je social media beheer!

Een andere weg inslaan met je bedrijf om je social media naar een hoger niveau te tillen? Wij kunnen als geen ander helpen met het uitbesteden van social media beheer. Laat ons al het werk wat betreft social media uit je handen nemen en ga voor resultaat! Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder ;)!