Instagram Stories inzetten voor meer engagement!

14-05-2021
Instagram Stories Blog

 

Instagram Stories hebben zeker de manier veranderd waarop we Instagram tegenwoordig gebruiken en is perfect voor je social media marketing. Het social media platform is nog steeds razend populair en de bijbehorende stories dragen hier ook zeker een steentje bij. Als bedrijf kunnen de Instagram Stories ook zeker worden ingezet om meer engagement met je volgers te krijgen. Op deze manier krijg je meer loyale aanhangers en dit zal weer goed kunnen uitpakken voor het product of dienst dat je verkoopt. Maar wat kan je nu precies met deze Instagram Stories?

Handige Instagram Stories functies 

Instagram Stories zijn niet heel moeilijk om te maken, maar er zijn inmiddels veel functies wat je kan gebruiken om je stories nog leuker te maken en je social media marketing nog beter te maken. Het social media platform wordt namelijk continue geupdate met nieuwe functies om creatievere en meer unieke inhoud mogelijk te maken.

Voordat je je foto/video wil maken, heb je al verschillende functies die je kan toepassen bij het gebruik van Instagram Stories. Zo is het mogelijk om een boomerang te maken, waardoor je een filmpje maakt die telkens terug beweegt. Dit is leuk voor een speels effect. Daarbij kan je verschillende filters toepassen om je beelden wat levendiger te maken.

Zodra je de foto/video hebt gemaakt, heb je nog veel meer verschillende functies die je zeker kan gebruiken! Denk hierbij aan het toevoegen van een locatie, iemand of een bedrijf taggen en hashtags. Dit zijn drie makkelijke functies die een groot effect kunnen hebben.

Instagram stories features

Vragen stellen aan je volgers

Wat erg leuk is om meer connectie met je volgers te krijgen, is de functie om vragen te stellen aan je volgers. Je kunt het over van alles en nog wat hebben, maar zorg ervoor dat het met je merk te maken heeft.

 

Gifjes

We hebben het al eerder over gifjes gehad, maar dit zijn korte en bewegende beelden die achter elkaar worden afgespeeld. Je kan zelf opzoeken welke gifjes aansluiten bij je bedrijf, maar wat nog veel leuker is om je eigen gepersonaliseerde gifjes te maken. Dit zorgt ervoor dat je gifjes nog persoonlijker worden en op deze manier dichterbij je bedrijf staan.

Muziek

Om je stories wat meer te laten leven, kan je ervoor kiezen om muziek erbij toe te voegen. Kies een liedje die bij de story past en voeg deze vervolgens toe bij je story.

 

Poll

Om te kijken wat je volgers interessant of leuk vinden over een bepaald thema kan een poll ideaal zijn. Op deze manier kan je informatie te weten komen over je product/dienst en deze vervolgens ook toepassen. Een voorbeeld hiervan is om een poll te maken om te vragen welk product leuker/mooier is.

 

Quiz

Een quiz is hartstikke leuk om te kijken wat de kennis is van jouw volgers! Je kunt een vraag instellen en maximaal vier antwoorden toevoegen. Maak een leuke quiz of meerdere quizjes via je Instagram Stories om zo nog meer connectie te creëren met je volgers.

 

Donatie

Er is ook een mogelijkheid om een organisatie toe te voegen aan je stories, zodat je volgers bij een van deze organisaties geld kunnen doneren.

 

Aftelkalender

Dit is een erg leuke functie, namelijk de aftelkalender. Deze aftelkalender is heel leuk om te gebruiken bij bijvoorbeeld evenementen die binnen een bepaalde tijd afspelen of bij een lancering van een bepaald merk of collectie. Op deze manier hou je je volgers op de hoogte wanneer er iets leuks gaat gebeuren.

 

Stickers

Er zijn heel veel stickers toe te voegen bij je Instagram Stories en dat kan super leuk zijn! Zoek stickers die bij je Instagram Story passen en die ook relevant zijn en voeg ze gemakkelijk toe via de sticker-functie.

 

Het zijn nogal wat Instagram Stories functies! Hulp nodig met je social media strategie? Wij helpen je dolgraag om succesvol te zijn op alle social media kanalen. Bekijk ons aanbod, bel naar 0612352901 of mail naar info@tsmh.nl