Instagram Stories zijn the bomb!

thesocialblog2

Als horeca ondernemer wil je de gast laten zien wat je te bieden hebt. Daarom moet je gebruik maken van Instagram Stories! Instagram Stories is namelijk een mooi medium voor het creëren van van meer engagement, het bouwen van meer aandacht, het leiden van meer verkeer richting uw website en het verkopen van specials. Benieuwd naar de mogelijkheden? lees dan verder!

24 uur beschikbaar

Instagram stories zijn posts die 24 uur beschikbaar blijven. Dit geeft de mogelijkheid om op een leuke manier in te spelen op de actualiteiten. En je kan alle kanten op! Kijk maar;

De mogelijkheden

Als eerste kun je deze tool inzetten om meer engagement te creëren. Gasten vinden het leuk als je gehoor geeft aan hun mening. Dit kun je doen door polls toe te voegen aan jouw Instagram verhaal. Vraag de mening over een nieuw gerecht, een nieuwe wijn of wat vindt de gast van de inrichting? Dit zal je twee dingen opleveren. Enerzijds krijg je inzicht in de wensen van de gast. Daarnaast is het een gegeven feit dat mensen ambassadeurs van jouw merk worden als ze voelen dat er naar hen geluisterd wordt. Ze voelen dat ze hebben bijgedragen aan jouw onderneming en zijn dus van nature meer bereid om dit te delen met bekenden.

Een tweede tip die we je kunnen geven is; maak gebruik van locatie en hashtag stickers. Sinds een van de laatste updates van Instagram is deze feature nog waardevoller geworden voor de horeca ondernemer. Deze feature is een ware ‘gamechanger’. Waar je eerst je Instagram Story enkel met je eigen volgers kon delen, kan jij jouw stories wereldwijd vindbaar maken middels locatie en hashtag. Dit betekent dat iedereen het kan zien! Je spreekt dus een groter publiek aan en kunt gerichter op zoek naar je doelgroep.

Gebruik Applicaties!

Voordat wij een story posten zit er vaak al een filter op de foto of video. Het kader of thema komt bijna altijd uit een applicatie genaamd; Unfold…. ssst! Ik gebruik Instagram natuurlijk weer wel voor stickers, GIF’s, Polls etc.

Tip van de dag!

Tip van de dag! Vind je Hashtags nou lelijk? Maak ze klein en in de kleur van de achtergrond! Niemand die ze in je story ziet, iedereen die jouw story bij de juiste Hashtag ziet! 😉

Als je het voor elkaar krijgt om mensen echt aan je te binden haal je direct meer conversie uit je verhaal. Dit zijn een paar van de talloze mogelijkheden die insta stories biedt. Indien u echt meer uit uw bedrijf wil halen in de vorm van meer (trouwe) gasten en meer verkoop, adviseren wij je om eens contact met ons op te nemen, wij helpen jouw Instagram Stories graag naar het volgende level!